Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg

08.05.2018

Mathagen nevnt i stortingsmelding

Helse og Omsorgsdepartementet stortingsmelding 15 «Leve hele livet»

Når Helse- og Omsorgsdepartementet lanserte sin stortingsmelding i dag, 7. mai 2018, var Mathagen as på Røros nevnt.

Mathagen var i oktober i fjor invitert til å presentere sitt konsept for Landbruk- og Matdepartementet samt Helse- og Omsorgsdepartementet.
Det var det innovative og fremtidsrettede konseptet til Mathagen som departementene ble interessert i.
Nå har altså Mathagen blitt nevnt i stortingsmeldingen, og gründer Rob Veldhuis er fornøyd med dette.

«Den enkelte må i størst mulig grad få mulighet til å ivareta ene mattradisjoner og spisevaner når det gjelder meny, tidspunkt for måltidene og hvem de vil spise sammen med.
Det betyr at helse- og omsorgtjenesten bør fante opp individuelle ønsker og behov», står det i stortingsmeldingen.

Det er akkurat det Mathagens filosofi er. Valgfrihet og enkelhet. Det er enkelt å bestille Middagsesken som blir levert hjem på døren.
Så kan du velge den retten du har lyst på akkurat den dagen, og varme opp maten i stekeovn eller mikrobølgeovn når du selv har lyst. I og med at maten leveres fryst, så er det lang holdbarhet.

 

I kapittel 6.3 «Valgfrihet og variasjon» er Mathagen nevnt: «I den grad det er mulig, bør det gis rom for at flere leverandører kan komme med mattilbud til hjemmeboende eldre.
Et variert mat- og måltidstilbud til eldre, gir rom for verdiskapning for ulike bedrifter. Eksempler på dette er blant annet Rørosbedriften Mathagen og Vital Ernæring.»

 

Mathagen holder til i Havsjøveien Næringspark på Røros, men leverer til store deler av landet.
Pr i dag er det kun to heltidsansatte men målet er å bygge eget produksjonsanlegg i Havsjøveien og da er det behov for flere ansatte.
Pr i dag er det norske råvarer som blir sent til Nederland der det er inngått samarbeid med en velrennomert bedrift som har lang erfaring med å lage ferskfrossen mat.
De lager måltidene basert på oppskrifter som Mathagen har fått utviklet sammen med kjente norske kokker.
Det er ingen andre i Norge som pr i dag tilbereder maten slik som Mathagen gjør. Ferskfrossen vil si at kokeprosessen blir stoppet i rett tid, og maten blir frosset kjapt ned.
På den måten bevares vitaminer og mineraler bedre, og smak og konsistens er bedre enn må mange andre ferdigproduserte middager en får kjøpt i butikken.

Det er veldig mange gode tilbakemeldinger på maten vår, både på hvordan den ser ut når den er ferdig oppvarmet og på smak og konsistens.
En del har gått over til å bestille mat fra oss i stedet for å bestille fra den kommunen de bor i, pga smak og konsistens. Vi bruker mye urter og lite salt i maten, sier Veldhuis.
Vi har en del kunder, men som min kollega sier så «har vi plass til flere».

 

Les hele stortingsmeldingen her 

 

Les mer...
16.04.2018

Desserter

Lyst på noe godt til dessert for konfirmasjonen?

Mathagens desserter smaker himmelsk i følge mange av både den eldre og yngre generasjonen.
Det er ikke bare at de smaker godt, de ser delikate ut, og det er brukt ekte jordbær og appelsin i moussene.
Leveres fryst hjem på døra di, og skal bare tines i 2-3 timer før de serveres. 

Velg mellom 5 ulike varianter:
Vaniljemousse, Sjokolademousse, Karamellmousse, Jordbærmousse og Appelsinmousse

 

Bestill nå så får du levert i god tid før den store dagen!

 

 

Gratulerer til alle konfirmanter!

 

 

 

Les mer...
23.03.2018

Påske

Vi i Mathagen ønsker dere alle en riktig god påske!

Kundeservice har åpent på telefon mandag - onsdag, men nettbutikken er alltid åpen.

Les mer...
28.02.2018

Få maten levert hjem i kulden

Les mer...
12.02.2018

Rørosmartnan 2018

20. - 24. februar arrangeres Rørosmartnan no 165 og Mathagen deltar som utstiller.


 

Rørosmartnan er en handelsmartna som foregår i Røros sentrum og i Martnashallen i Verket Røros.


Det er i Martnashallen du vil kunne treffe Mathagen sammen med mange andre utstillere. 

Her står vi med smaksprøver og forteller om våre produkter og konsept.

 

I Martnashallen finner du også mange andre matutstillere, med blant annet fra Rørosmat sine medlemsbedrifter.


 

I Martnashallen er det en stor kafe med garantert sitteplasser. Det er også undeholdning hver dag i kafeområdet.

 

Vi håper du kommer innom vår stand på Rørosmartnan i år!

 

Her kan du se en film som viser et lite innblikk i Rørosmartnan

 

Les mer...
29.01.2018

Glutenfrie måltider

Flere av Mathagens retter er helt glutenfrie, mens noen andre retter har gluten i aroma og noen retter har glutenholdige korn.

Her er oversikt over de rettene som er helt glutenfrie:

Nakkekotelett av svin med aspargesbønner og stekte poteter

Skivet oksestek i sjysaus med rosenkål og fløtegratinerte poteter 

Saftig svinestek med hjemmelaget surkål og luftig potetmos 

Sjampinjongsuppe 

Aspargessuppe 

Alle dessertene er glutenfrie

Her er full oversikt over allergener i alle hovedrettene

Les mer...
19.01.2018

Valentine

Lyst til å spandere en 3-retters middag på din kjære på Valentinesday 14. februar?

Plukk og miks fra vårt utvalg eller velg ev av Mathagens Miniesker og bestill innen 8. februar så leverer vi maten på døren din dagen før Valentinesdagen (Leveres den 13. februar) slik at du kan slippe lange forberedelser med matlaging. Alt du trenger er å dekke bordet og varme maten i mikrobølgeovn eller stekeovn. 

Slik at du bare kan varme maten i ro og mak før en bedre 2- eller 3-retters middag spises med din kjære.

Enkelt og greit!

 

Ønsker dere noe godt i glasset anbefaler vi Perlende Tyttebærdrikk (helt uten alkohol) fra Røros Bryggeri og Mineralfabrikk som selges i butikker over store deler av landet. 

 

Happy Valentine <3

Les mer...
12.01.2018

Morsdag

Søndag 11. februar er det morsdag i Norge og hva er vel bedre enn å spandere flere middager på din kjære mor? 
Med Middagsesken fra Mathagen får din mor (eller andre du synes fortjener en Middagseske) nyte gaven fra deg og dere i mange dager.

 

Bestill innen fredag 9. februar og mates leveres ut tirsdag 13. februar.

 

Her kan du se de ulike menyene/Middagseskene , bestille gavekort eller bestille en minieske.

Les mer...
15.12.2017

Pris pr porsjon

Du har ulike alternativer når du skal bestille fra Mathagen: 

- Middagsesken enkeltbestilling : Prisen pr 2-retters middag er kun kr 99,- pr dag 
- Middagsesken fast bestilling : Prisen pr 2-retters middag er kun kr 83,- pr dag - Rimeligst alternativ
- Miniesken : Pris fra kr 107,- pr 3-retters middag
- Plukke og miks : Pris fra kr 18,- pr suppe, fra kr 68,- pr hovedrett og fra kr 14,- pr dessert
- Gavekort : valgfritt beløp

 

Utvalget i Middagsesken er variert og inneholder:
-
2 fiskemiddager
- 4 kjøttmiddager
poteter i flere varianter
- pasta og ris
- stor variasjon av grønnsaker
- 3 ulike desserter
- 3 ulike supper

 

5 ulike Miniesker som alle inneholder:
- 2 supper
- 2 hovedretter
- 2 desserter

Plukk og miks
Bestill de rettene du liker best!

 

 

Våre faste servicesjåfører leverer disse hjem på døra til deg. Alt du trenger er plass i fryseren, og en komfyr eller en mikrobølgeovn til oppvarming. 

Vi gjør middagslagingen enkel, uten å fire på kvaliteten. Hver porsjon er nøye satt sammen av utvalgte norske råvarer i samarbeid med erfarne kokker.
Middagene våre leveres ferskfryst. Det vil si at du sluttfører kokeprosessen når du varmer opp måltidet hjemme.
På den måten blir maten mest mulig smakfull og næringsrik, full av vitaminer og mineraler som kroppen trenger. 

Transport er ikke beregnet inn i prisene og kommer i tillegg.

 

 

Les mer...
13.12.2017

Glatte veier

Flere steder i landet er det glatte og snøete veier, og mange har utfordringer med å komme seg til butikken for å handle mat.

Da er det veldig enkelt å kunne bestille ferdiglaget middag fra Mathagen!
Den ferdiglagde middagen blir levert hjem på døra di, eller til noen du bryr deg om.

Matene er enkel å tilberede, kun å varme i stekeovnen eller i mikrobølgeovnen, og så legger over på en tallerken for å spises.

 

TIPS:
Bestill to ulike Middagsesker i dag så har en hele 12 forskjellige hovedretter, 6 supper og 6 desserter en kan kose seg med. 

Vi gjør middagslagingen enkel, uten å fire på kvaliteten. Hver porsjon er nøye satt sammen av utvalgte norske råvarer i samarbeid med erfarne kokker.
Middagene våre leveres ferskfryst. Det vil si at du sluttfører kokeprosessen når du varmer opp måltidet hjemme.
På den måten blir maten mest mulig smakfull og næringsrik, full av vitaminer og mineraler som kroppen trenger. 

 

BESTILLING:
Gå inn på www.mathagen.no eller ring oss på kundeservice på telefon 959 10 959 så hjelper vi deg.

GAVEKORT:
Nå kan du også bestille gavekort slik at mottakeren selv kan bestemme hva en ønsker, Middagsesken, Miniesken, eller velge fra de ulike rettene fra Plukk og Miks


Gjør det enkelt for deg selv eller for noen du er glad i.

 

Les mer...
01.12.2017

Julegaven til den som har alt

Sliter du med å finne julegave til noen "som har alt"?

Kjøp gavekort hos Mathagen som kan brukes på Middagsesken eller Miniesken, 
så får den heldige nyte gode middager i flere dager. 

Hverdagen blir bedre med god mat!

 

Bestiller du innen 15. desember får du Mathagens egen porselensskål med på kjøpet.
Denne blir utlevert når gavekortet innløses.

Selve gavekortet blir sendt deg pr e-post når du bestiller i nettbutikken.

Bestill gavekort fra Mathagen her.

 

 

Les mer...
28.11.2017

Miniesken

Nyhet: Miniesken er nå ute for salg!

Nå har du mulighet til å bestille en eske med hele 6 forskjellige retter:
- 2 supper
- 2 hovedretter
- 2 desserter

 

Så da kan både lunsj og middag med dessert være dekket i 2 dager, eller kanskje du ønsker 3-retters middag i to dager?

 

Godt å ha i en travel hverdag eller kanskje gjøre middagslagingen enkel for hytteturen i helga?

 

Her er de 5 ulike Minieskene du kan velge mellom, og selvsagt bestille så mange som du ønsker (trykk på bildet for å få info om hver minieske):

 

  

  

 

Les mer...
23.10.2017

Poteten

Poteten har vært viktig i norsk kosthold i lange tider etter at den, som en av de mange søramerikanske plantene som europeere ble kjent med på 1500-tallet, kom til Norge.

Den inneholder tross alt flere gode næringsstoffer.
Ord som stivelse, karbohydrater og blodsukkerstigning er noe mange av oss kanskje tenker på når det kommer til poteter.
Den verste lavkarbobølgen er riktignok over, og selv om mange av oss igjen aksepterer poteter som en del av et sunt kosthold, kan det for noen fortsatt henge igjen en liten skepsis.
Ja, for poteten er ikke bare vomfyll og tomme kalorier. Den inneholder nemlig flere gode næringsstoffer som kroppen vår har godt av.
Og hver og et av disse næringsstoffene er grunn nok til å ta poteten tilbake inn i varmen.
Poteten er faktisk en betydelig kilde til jern, og så mye som 8 prosent av jerninntaket vårt kommer fra poteter. Ikke fordi den er så innmari jernrik, men fordi vi spiser den regelmessig.

Mathagen har 6 ulike varianter av poteter i rettene som tilbys pr i dag: 
* potetterninger
* potetmos
* potetstappe
* kokte poteter
* stekte poteter
* fløtegratinerte poteter
* minipoteter.

Tilbakemeldingene vi har fått fra våre kunder er at potetene er veldig gode og "konsistens på kokt potet er som om en skulle lagd den selv hjemme".

 

Her kan du lære mer poteter:

Næringsrikt skall
Mange av næringsstoffene i poteten sitter i og under skallet, så det kan være lurt å la skallet være på når du koker den.
Du har sikkert hørt at poteten helst bør kokes med skallet på, og dette er for at ikke noen av næringsstoffene skal forsvinne under tilberedningen.
I tillegg har skallet i seg selv et høyt innhold av fiber.

Litt mer om potet i verden:
* Potet er verdens tredje viktigste matplante? Det er bare hvete og ris som dyrkes i større mengder enn potet.
* Av verdens rot- og knollvekster er potet den viktigste.
* Potetstivelse er et av de viktigste karbohydratene i dietten til hundrer av millioner mennesker rundt om i verden. Veksten er veldig viktig i kostholdet for mange folk i land i Sør-Amerika, Afrika og store deler av Asia.
* Potet er den matveksten som dyrkes i flest land i verden (over 100).
* Poteten er en hardfør og matnyttig rotfrukt, og spiller en viktig ernæringsmessig rolle for store deler av jordas befolkning.
Kina er det landet i verden som dyrker mest potet.
* Potetchips så dagens lys på et eksklusivt hotell i New York i 1853.

Litt mer om potet i Norge:
* I Norge dyrkes det fram mellom 315 og 400 tusen tonn hvert år (1 tonn = 1000 kg).

* Poteter dyrkes fra Kristiansand i sør til Alta i nord.
Hedmark er det fylket der det produseres mest potet (ca 38 % av Norges produksjon).
* Ca. 75 prosent av settepotetene i Norge dyrkes i Hedmark.
* De første potetene (tidligpotetene) som kommer på markedet først og fremst kommer fra i Reddal i Aust-Agder, Randaberg i Rogaland, Brunlanes i Vestfold, eller fra Frosta i Nord-Trøndelag.
* All norsk akevitt er produsert på poteter.

 

 

Kilder: KK livsstil, Fagforum potet , Norgeshistorie

 

Les mer...
20.10.2017

Levering i Trondheim

 

Fra i dag kan Mathagen levere i Trondheimsområdet! Levering er på tirsdager. 

Bestill Middagsesken i dag og få levert rett over helga.
Da slipper du å tenke på middagslaging en stund fremover. 

Hos oss kan du bestille esker med ferdiglagde middager, supper og desserter.
Våre faste servicesjåfører leverer disse hjem på døra til deg.
Alt du trenger er plass i fryseren, og en komfyr eller mikrobølgeovn til oppvarming. 

Vi gjør middagslagingen enkel, uten å fire på kvaliteten.
Hver porsjon er nøye satt sammen av utvalgte norske råvarer i samarbeid med erfarne kokker.

Middagene våre leveres ferskfryst.
Det vil si at du sluttfører kokeprosessen når du varmer opp måltidet hjemme.
På den måten blir maten mest mulig smakfull og næringsrik, full av vitaminer og mineraler som kroppen trenger. 
 

Les mer...
12.10.2017

Smaksansen endres

Alle fortjener et sunt og godt middagsmåltid, uansett hvilket stadium man befinner seg på i livet. Derfor har vi Mathagen komponert et middagstilbud spesielt utviklet for seniorer.

Vi gjør middagslagingen enkel, uten å fire på kvaliteten. Hver porsjon er nøye satt sammen av utvalgte norske råvarer i samarbeid med erfarne kokker.
Middagene våre leveres ferskfryst. Det vil si at du sluttfører kokeprosessen når du varmer opp måltidet hjemme. På den måten blir maten mest mulig smakfull og næringsrik, full av vitaminer og mineraler som kroppen trenger. 

Eldre, smakssans og underernæring
Når vi blir eldre, som oftest over 45 år, reduseres antall smaksløker og lukteceller. Dette gjør at maten oppleves som smaksløs og gjør at appetitten kan bli dårligere. Dette er også medvirkende årsak til at en del eldre sliter med underernæring.
På samme måte oppleves smaken redusert dersom man er forskjølet. Årsaken til dette er egentlig at luktesansene er tildekket av mer slim enn normalt. Siden lukten spiller inn for den totale smaksopplevelsen vil man dermed oppleve det om om det er smakssansen som er redusert. (Kilde omhelse.no)

 

Hos oss kan du bestille esker med seks ferdiglagde middager samt supper og desserter. Våre faste servicesjåfører leverer disse hjem på døra til deg. Alt du trenger er plass i fryseren, og en komfyr eller mikrobølgeovn til oppvarming. 

Trenger du hjelp til å bestille?
Ta kontakt med oss på kundeservice på telefon 959 10 959. 

 

Les mer...
06.10.2017

Ny leveranse på vei til Oslo

Flere kunder i Oslo har bestilt fast- eller enkeltbestillig så mer varer er straks på vei til hovedstaden.

Hver tirsdag blir det levert ut middagsesken til kunder rundt omkring i Osloområdet, og til andre steder i landet. 

Det går ukentlig varer til flere steder i landet og tilbakemeldingene er veldig gode på produktene.

Hvis en velger en fast bestilling kan en få levert en middagseske en gang i uken, eller to stk annenhver uke.

 

Les mer...
03.10.2017

Den internasjonale eldredagen

1. oktober er Den internasjonale eldredagen, og det er en FN-dag der målet er å rette oppmerksomhet mot forskjellige temaer og problemområder i verden.

Den markeres over store deler av landet på forskjellige vis og på Røros ble den markert med kulturmønsktring, stand og underholdning i kulturhustet Storstuggu.

Det var Røros Eldreråd som i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken Røros hadde invitert til denne markeringen.

Årets tema var «Ta steget inn i framtida: ta i bruk og utnytt talent, bidrag og deltagelse fra de eldre i samfunnet».

Røros gjør dette ved å invitere til kulturmønstring der alle seniorer (55+) kunne melde seg på med sitt kulturuttrykk. Ca 160 personer deltok på kulturkvelden.

Mathagen stilte opp med stand og hadde smaksprøver på middag og dessert til alle som ville ha.

Det var veldig gode tilbakemeldinger fra publikum på maten som de smakte fra Mathagen og flere har bestilt Middagsesken som blir levert hjem til de.

 

 

Les mer...
18.09.2017

Gi ferdigmat til eldre

 Gi ferdigmat til eldre - det har de godt av, skriver Jan Thomas Rosnes i Nofima.

Det er en myte at det ikke er næring i ferdigmat og at god mat må lages fra bunnen.
I de neste ti årene vil antall nordmenn over 67 år økes fra dagens 600.000 til nærmere det dobbelte, ifølge SSB. Det gir en fremtid der mange flere må bo på institusjon, men ikke minst må flere bo lenger hjemme. Disse trenger ikke bare ferdigprodusert mat, men også mat som er tilpasset spiseevne og ernæringssituasjon. Ferdigmat vil derfor bli en viktig og nødvendig del av mattilbudet i samfunnet, og det vil de eldre ha godt av.

I sin nyttårstale fortalte statsminister Erna Solberg at opptil 60 prosent av eldre i institusjon er underernærte. Hun poengterte at enkle grep kan gi store forbedringer. Riktig ferdigmat, gjerne med mindre porsjoner, og som kompenserer for ernæringsmessige mangler, vil være et viktig bidrag til å opprettholde normal aktivitet for eldre.

Eldre har selvfølgelig rett til å oppleve at maten både er god å spise, næringsriktig og innbydende, og flere bør innse at riktig mat er viktig for helsen. Hvis du ikke har en kokk eller et familiemedlem ved din side, vil riktig ferdigmat gjøre en viktig forskjell.

Teksten er hentet ut fra Jan Thomas Rosnes sin kronikk i Nofima. Les hele kronikken her.

Mathagen tilbyr akkurat dette. Ferdiglaget middag tilpasset seniorer som er næringsrike og smakfulle, og i tillegg er innbydende.
Måltidene leveres i beger som tåler å varmes opp, og når de er ferdig oppvarmet ønsker vi at maten legges over på tallerkenen før den spises.

 

 

 

Les mer...
13.09.2017

Rørosflatbrød

Rørosflatbrød fra Rørosbaker'n er inkludert i Middagseskene som leveres nå.
Dette tradisjonsrike bakeriet produserer et utvalg kvalitetsprodukter med utgangspunkt i gamle, tradisjonelle oppskrifter som ble brukt i Røros-området for over 100 år siden.
De bruker utsøkte, norske råvarer og kombinerer gammelt håndverk med nye produksjonsmetoder.
Flatbrød er godt til både kjøttkaker og svinestek, og til mye annet.

Flatbrød fra Rørosbakern

 

Les mer...